fredag 31 maj 2013

Inspiration



Firar in helgen - är ni redo?

Jag kom hem för en liten stund sen (cykelturen gick sjukt snabbt hem idag!) och jag sitter på balkongen i värmen och firar in helgen med ett glas med kallt vatten, frysta hallon och lite färsk lime juice.

Så gott och uppfriskande i värmen!

Senare idag/imorn kommer det upp en ny spännande utmaning!!
Hoppas ni är på!

LoveYourSelf

FridayMorningWorkout

Wiho det är fredag igen och om några timmar är det helg. Jag hoppas på att det blir bra väder i helgen, åtminstone på lördag då jag ska ut på trevligheter.

Snart är det dax för veckans sista gympass (träningsveckans) och det är axlar, mage som står på schemat. Jag väljer idag att ta cykeln så går det lite snabbare.

Var lite segstartad nu på morgonen och vill komma fram i bra tid till gymmet så jag hinner köra i lugn och ro. Jag ska börja jobba tidigare i dag så har inte den tiden på mig jag skulle haft.

Sen ska jag vara laddad med energi för att jobba de sista timmarna innan helg :)


Hava a lovely friday


LoveYourSelf

torsdag 30 maj 2013

Dagens middag - kasseler med shirataki

Idag var middagen löjligt god och enkel.

Kallskuren kasseler med shirataki fettuccine, ungsbakad broccoli och sallad på bl.a. ruccola, blad sallad, gurka, tomat, paprika, lök, melon toppat med lite fetaost 10%.

Det går jätte fort att slänga ihop och det var så himla gott!

Nu ska jag ta lite dessert i form av proteinpulver peanut butter från fitnessguru. Jag fick hem ett litet smakprov av min PT. Spännande...

LoveYourSelf

Himmel så gott

Dagens aktiviteter har blivit Promenad till jobbet som tog ca 40 min, ett grymt benpass (garanterad träningsvärk i baksida lår lovas) och sedan blev det promenad hem på ca 40 min.

Jag älskar att vara så här aktiv!

Promenaderna var inga powerWalks, utan jag gick på i hyfsad takt och njöt av det härliga vädret, att jag har förmånen att kunna vistas ute i det fria och att jag har så pass nära till jobb/gym att jag utan problem kan välja att gå om jag känner för det. För det är som sagt underbart att kunna vistas ute.

Att kunna njuta av det lilla som det stora i vardagen är lyx och livskvalité av hög rang! Man mår så mycket bättre när man kan uppskatta det små sakerna som förgyller i vardagen!

På vägen hem tog jag mitt återhämtningsmål som idag bestod av den andra proteinbarsen jag fick hem från fitnessguru. Smaken var chocolat crisp och var helt fantastiskt god!

Den är absolut den godaste barsen jag har smakat och jag kommer beställa hem denna smak framför Applepie alla gånger! Visst den var också god men den här va bättre...mmm

Det blir nog till att beställa hem några stycken när jag ändå ska beställa hem nytt proteinpulver!

LoveYourSelf

Just a lovely walk to work

Idag är en alldeles underbar morgon att gå. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det känns riktigt skönt att gå ute i detta och vakna till liv! ( bara älskar doften av syrener)

Det är riktigt skönt ute, kommer bli en fantastisk dag!

Med mig i matlådorna idag har jag med mig:

Till frukost: choklad/karamell gröt med sockerfri hallonsylt och 2 ägg
Till lunch: stekt kasseler, stekt potatis och en jätte god sallad.

Eftersom jag slutar tidigt idag har jag inte med mig något till mellis. Fast jag har jätte goda bröd/bullar kvar på jobbet som jag sparar till imorn.

Nä nu ska jag fortsätta att njuta av min promenad!

LoveYourSelf

onsdag 29 maj 2013

Hejdå min lilla söta älskling

Idag är den dagen. Den dagen vi visste skulle komma snart. Det har nu blivit dax att säga adjö och tack för många goa år. Du kommer finnas kvar i oss och vi kommer minnas dina små vackra ögon, tokigheter, galenskap och så klart alla mysiga stunder.

Idag är din sista dag här med oss och jag hoppas den blir så bra den kan bli!

Lilla Fiffi har blivit en gammal och skruttig katt som ska lämna oss i ikväll.
Hon är sjuk och har idag även tappat synen så hon går oroligt fram och tillbaka, in i väggar och möbler, mjaouar och är en orolig själ.

Det är dax nu....sov gott min vän. Nu kommer du få ro igen. <3


Love you

Ryggpass och lyxig choklad/karamell gröt - recept

Det vart ett svettigt och intensivt ryggpass. Grymt skönt och väldigt effektivt. Jag hann precis köra klart alla ryggövningar innan det var dax att springa in i duschen och byta om. Fick åka med min kollega upp till jobbet, jag fick komma in och börja jobba tidigare idag.

Men till återhämningsmålet som idag bestod av en proteinbars med smak av äppelpaj (fitnessguru). Den var riktigt god faktiskt! Extra gott var det med crunchbitarna som var i.
Jag kommer definitivt att beställa denna goding flera gånger och jag hoppas att chocolate Crisp är lika god.

Passets övningar:

1x skulderdrag
3x latsdrag
3x latsdrag smalt
3x maskin rodd
3x kabel rodd
3x hög rodd
4x polldown rep
3x omvända flyes CC




När jag kom till jobbet åt jag en riktigt lyxig och god frukost.

Havregrynsgröt med smak av kakao, jordnötssmör och karamell som jag toppade med lite sockerfri hallonsylt. Till det hade jag även två ägg och en kopp te.
Det var riktigt gott!

Gröten:

Blanda 1 dl havregryn med en liten tsk peanut butter spread, en skvätt kalorifri karamellsirap och osötat kakaopulver, gärna rå kakao (ganska mycket kakao tog jag,gott) med en skvätt vatten. Rör om. Jag lyxade till det med några tranbär i gröten idag. Man man mixtra och lyxa med olika tillbehör som frön, nötter och bär, det är bara fantasin som sätter stopp :)

Jag gör detta redan kvällen innan så får det stå i kylen och gotta till sig under natten. Sen är det bara att värma i mikron på morgonen (jag på jobbet) så har man en god, nyttig och mättande frukost.

Det smakade riktigt gott, värsta gottefrullen fast utan att det blev för sött. Det blev bara en god och rund smak = perfekt.


LoveYourSelf

Inte alltid som man tänkt sig

Ibland så strular det till sig och det blir inte riktigt som man tänkt sig.

Jag sitter nu och väntar på bussen, 2 bussar senare än tänkt. Har alltså inte kommit till gymmet än så jag tänker om och kör endast rygg!
Biceps och triceps lägger jag in på ett cardiopass i stället. Jag ställer om, planerar och kör!

Lets do this



Dax för rygg

Jag är på G och ska strax inta gymmet och köra mitt rygg,biceps/triceps pass.

Dagen till ära så använder jag min nya shaker under passet och efter passet ska jag prova en ny bars med smak av äppelpaj.
Den har varit slut när jag gjort mina tidigare beställningar men nu äntligen har jag fått hem den och ska få smaka.

Hoppas den är så god jag hört att den ska va! (Man vet ju aldrig!)

Nu kör vi

LoveYourSelf

tisdag 28 maj 2013

This is me today

It's awsome and i love my legdays!

NoPainNoGain

Hard work gives good results

Bröst. Bröst. Bröst

Efter jobbet blev det idag ett bröstpass med min PT. Det var vårt sista pass tillsammans innan hans tävling. Han ska va ledig de två veckorna innan för att ladda för att kunna prestera så bra som möjligt. Stort lycka till, till han!

Vi hann inte med triceps för att vi provade olika vinklar och höjder på några bröstövningar för att se vad som kändes bäst för ryggen och så klart kontakten med bröstmusklerna. Jag tänker slå ihop triceps med biceps i morgon och köra super set.

Jag kände iallafall att vi hittade de bästa vinklarna och fick fin kontakt i musklerna! Det känns jäkligt bra och jag kommer kunna ösa på med detta pass nu.
Ett bra pass helt enkelt!

Imorgon bitti blir nästa gym pass och då är det rygg och biceps/triceps.

Nu ligger jag faktiskt i sängen och ska kolla in några bloggar innan jag somnar. Jag är så trött idag efter den minimala nattsömnen jag fick i natt, hoppas jag kan somna i tid = snart, så jag är utvilad imorn (det blir en lång dag).


Fick förresten hem paketen idag och får ta å skriva om vad jag beställde hem vid ett senare tillfälle :) (spännande produkter)







LoveYourSelf

LovelyMorningPowerWalk

Startade dagen som vanligt med mina aminosyror och vitaminer, sen drog jag ut i spåret på 40 min power walk. Det var så skönt och helt underbart väder. Älskart!
Det är ett helt underbart sätt att starta dagen på!

Sedan vart det till att ta en snabb dusch, packa ihop och cykla till jobbet. Det vart en galen och vilsen tur men det gick rätt fort och jag kom fram ändå :) tröttmössa!!

Det blev inte många timmars sömn i natt så jag får vara lite trött i huvudet :)
Det var så klart stopp i tågtrafiken igår kväll när vi skulle hem. Så vi kom hem senare än vad vi trodde.

Kan även tala om att min träningsvärk i ben och rumpa gjorde sig väldigt påmind under cykelturen.

Trampa, trampa...





måndag 27 maj 2013

Vilken goding!

Jag sitter nu på tåget och ska åka in till stan för att möta upp Evve, Alex och Kalle (svägerskan, brorsan och kärleken). Vi ska in till grönan och se Alina Devecerski. Hoppas på att det blir grymt! Men först ska vi käka lite middag. Vill inte äta inne på grönan idag, de har ju typ bara snabbmat!

Men från det ena till det sjunde så köpte jag bubbelvatten med ny smak, key lime + pineapple. Så himla god och en ny klar favorit för mig!!
Har du inte testat så gör det!


LoveYourSelf

Tio stycken tankeställare

1. Sänkt metabolism. När man minskar kaloriintaget och går ner i vikt sjunker också metabolismen och det blir svårare att gå ner i vikt.

2. Om snabbmatskedjor. Deras strategi är att finnas tillgänglig överallt så att så stor del av befolkningen kan äta hos dem minst 1 gång per dag.

3. Stillasittande arbeten. Det är bara att inse att vi inte lever något "lilla huset på prärien-liv" längre. Vi förbrukar inte stora mängder energi på att jaga, hugga ved och bruka jorden. Vi sitter framför våra datorer och har fordon dom transporterar oss.

4. Hushållssysslor. Allt vi behöver göra i hemmet har blivit lättare och lättare. Vi klagar ofta på att vi har så lite tid men tack vare alla nya maskiner sparar vi mycket tid och energi. Tvättmaskiner, diskmaskiner, datorer mm. De sakerna är bara i hemmet tänk på allt annat som är så enkelt att genomföra tack vare ny teknik och som minskar vår dagliga energiförbrukning.

5. Halv- och helfabrikat. Som nämnts Ivan brukade människan jaga för sin föda eller åtminstone tillaga den. Idag kan man gå in i vilken matvaruaffär som helst och frossa i sockerrik, kolhydratrik mat och mat med tomma kalorier. Sanningen är att det är lättare att få tag på dessa produkter än vanlig frukt. Helt galet!

6. Portionstorlekar. De flesta snabbmatsmåltiderna innehåller mer än 1000 kalorier. Många lunchrestauranger konkurrerar med fantastiskt stora portioner. Bufféer blir allt populärare och dessa gör det inte lättare för oss att hålla igen.

7. Daglig motion. Även om du springer på löpbandet varje dag så förbränner du inte tillräckligt många kalorier för att balansera upp energiintaget från en genomsnittlig kost. I Sverige ligger vi relativt bra till i förhållande till andra västerländsks länder men problemen ökar lavinartat. Så dra ner på energin!

8. Löpsedeldieter är skadliga. De flesta dieter som man kan läsa om på löpsedlarna vilka utlovar orimlig viktminskning på kort tid hjälper till med en sak, viktminskning. Detta genom att göra dig av med vätska och muskler. På så sätt kan man gå ner 5-10 kg väldigt snabbt. Problemet är att man lägger på sig dem lika snabbt och som oftast även några ytterligare kg. Och ärligt talat vem vill gå ner i muskler..?!

9. Fettceller flerdubblar sig permanent. Det är tyvärr så att om man en gång lagt på sig övervikt så har fettcellerna förökat sig och blivit större. När man sedan går ner något i vikt vill kroppen återupphålla homeostasen (jämvikten hos organismen) och fettcellerna vill växa igen.

10. Genetiska faktorer. Vissa personer är mer benägna att lägga på sig fler fettceller på grund av sina genetiska förutsättningar. På grund av detta kan även vissa andra till synes äta vad som helst och fortfarande se hälsosamma ut medan andra blir extremt överviktiga.

Detta är något att fundera över.
Äter vi mer energi än vad vi gör av med blir vi överviktiga, så enkelt är det. Dra ner på energiintaget.
Vi lever inte som vi gjorde förr och kan då inte äta som vi gjorde då.

Tankeställare....


LoveYourSelf


(KroppsNytt)

Ute och går



En god morgon

Sitter framför Nyhetsmorgon och myser.
Ska fixa iordning mina aminosyror och fixa iordning lite snart innan det är dax att bege sig till jobb.

Jag tänker promenera till jobbet, den lite längre men mysigare vägen.

Skönt med ca 1 h sovmorgon och även kunna ta det lugnt lite längre än så känns väl behövligt idag. Jag somnade ganska sent igår och ikväll kommer vi komma hem rätt sent också. Viktigt med min skönhetssömn!

Ouh 19 grader och sol idag. Det är inte helt fel <3 data-blogger-escaped-br="">
LoveYourSelf



söndag 26 maj 2013

Svettpölen Jenni

Lordi Lordi vilket jäkla pass vi fick till!!

Jag ställde in mig redan innan att passet skulle bli grymt och mycket riktigt så blev det. Inställning gör mycket!

Redan efter första övningen kände vi oss skakiga i benen och så fortsatte det.

De två sista övningarna körde jag i super set för att Kalle bara gjorde en av dem, jag tänkte va lite effektiv.

Det slutade med att jag kravla runt på golvet som en enda stor svettpöl!! Jag var totalt slut och det verkligen rann om mig!

Otroligt grymt och skön känsla = lycka!

Snacka om att maten smakade bra efter det (kycklingfärs, ris, sallad).

Jag har varit så duktig idag och preppat massa matlådor och ris/potatis för veckans måltider. Har även preppat för tisdagens morgonGym för att vi inte kommer va hemma imorn kväll, allt är fixat till tisdagen = skönt att det är klart och vi får goda och nyttiga måltider även på tisdag, kläderna framlagda så imorn kväll när vi kommer hem (sent) kan vi bara gå och lägga oss. Grymt!

Nu ska jag gå och skölja ur håret, håller på att styla lite.

LoveYourSelf

Helt slut tjej här nedan :)

Nu kör vi

Uppladdning pågår!

Vi är nu påväg till gymmet och ska bränna av ett som kommer bli ett grymt benpass!

Nu kör vi!!



Lugnt, harmoniskt och helt klart njutbart

Solen lyser med sin frånvaro, mörka moln dominerar på himmelen, det blåser som satan och snart kommer nog regnet. MEN ändå är det otroligt skönt ute!
Jag sitter fortfarande ute på balkongen och bläddrar i en tidning och ett glas med hemma gjort bubbel vatten.

På med en mysig stor kofta/tröja och ett par mysiga strumpor och du är hemma!

Jag älskar att kunna sitta ute och läsa i solens frånvaro. Att krypa in i en filt om det så behövs och bara njuta!! Jag tänker sitta här ute till regnet börja vräka (har inget tak tyvärr), då fortsätter jag min harmoniska och njutbara dag inne.

En kopp te på det kanske <3

PannkaksFrukost al'a cookie dough - recept

Ibland känns det bara extra lyxigt med frukost. Idag var en sådan dag.

Vi dukade upp ute i solen med proteinpannkor med smak av cookie dough, till det hade vi keso, färska jordgubbar lågkalorisylt äpple, melon, apelsin och jordgubbs juice <3 och kaffe.

Det var så gott så man nästa lyfte en aning!

Vispa upp ägg, mini mjölk, proteinpulver och ytte pytte lite mjöl. Vi stekte i smör så pannkakorna vart sådär härligt frasiga. Tänk som en vanlig smet bara att du ersätter all/nästan allt mjöl och använder proteinpulver i stället.

Nyttigt och gott!

Mm servera med valfria tillbehör, ät och njut!!!

LoveYourSelf



Rock of ages

Igår var en dag som var underbar hela dagen igenom!

Dagen började med mys frukost ute i solen. Sedan åkte vi in till stan, mötte upp resten av gänget och åt en jätte god lunch på Lisa på torget. Solen sken och maten smakar väl extra gott när man kan sitta ute såhär.

Vi promenerade sedan vidare mot china teatern där vi såg Rock of ages som var så sjukt j...a bra! Ensemblen var otroligt duktiga, vilka röster!!

Glada och nöjda åkte vi hem till mina svärföräldrar där vi käka pizza innan vi åkte hem och somnade på soffan.

Tack för igår det var en underbar lördag!

Nu väntar frukost och fortsatt mys ute på balkongen. Det ska tydligen komma in regn under dagen så passar på att njuta nu, gymmet kör vi ikväll.

LoveYourSelf

lördag 25 maj 2013

Frukosten ute i solen

Äggröra, melon, rostad smörgås med keso, skinka, ost och tomat, smoothie och lyx kaffe (latte caramel) intogs ute på balkongen i solvärmen.

En perfekt start på en dag som kommer fortsätta va perfekt! Vi ska åka in till stan med Kalles familj och luncha innan vi ska se rock of ages. Mycket mycket trevligt!

Ha en underbar lördag och njut av vädret

LoveYourSelf

fredag 24 maj 2013

Axlar och mage

Startade det hela med 2 uppvärmnings set innan jag körde igång.

Sedan körde jag detta:

Axlar, mage:
Axelpress 3 x 5 (fingrar mot mig, vriden)
Hantellyft fram 3 x 3
Hantellyft sida
Hantellyfy sidfram 3 x 2
Omvända hantelflyes 3 x 3
Omvända cc-flyes 3 x 5
Cc-crunches 3x h + 3xv

Jag måste ha tränar långsamt eller så kom jag kanske igång lite senare än jag brukar för jag hann inte med de sista övningarna i TRX banden.

Men jag fick ut massor av mitt pass så jag är mycket glad och nöjd!

Nu har jag tagit helg och är på väg hem (promenerar), jag tar en annan väg så jag får se hur lång tid det tar.

Satan jag tror det brinner eller något! Det åker förbi jätte många brandbilar med sirenerna igång....

LoveYourSelf



Sista passet

Jaha gott folk då var det fredag igen och jag är påväg till gymmet och veckans sista styrkepass.

Eller ja ben på söndag är egentligen veckans sista men jag räknar med mitt fokuspass ben är första, så min träningsvecka börjar på söndagar.

Så nu är det helg

Det är axlar, mage som står på morgonens schema och jag hoppas att regnet ska hålla sig borta idag för då ska jag promenera hem (hoppas på sol).

Skönt att fredagen är här och jag slutar tidigt!

Trevlig fredag
LoveYourSelf

torsdag 23 maj 2013

SalsaLax - recept

Jag har precis ätit en middag som blev farligt god! Och det var så enkelt, det lagar nästan sig självt.

SalsaLax med stekt ris och grönsaker:

Salta och peppra laxfilerna innan man brer på valfri mängd salsasås. Jag använde salsa från gårdagens "tacosallad".
In i ugnen till de är färdiga och fortfarande saftiga.

Till det stekte jag upp ris som vi hade kvar i frysen (det var redan kryddat med något jag inte kommet ihåg för det var länge sedan vi gjorde riset, men det var hetta i det vilket var jätte gott). Stek så att det blir lite knaprigt.

Jag gjorde en liten enkel sallad på sådant vi hade kvar i kylen och värmde på fryst sommarblandning som jag kryddade med granulerad vitlök och soja.

Det här kommer jag garanterat göra flera gånger om. Det var verkligen så otroligt gott!

Nu ska det bli lite dessert gjort på proteinpulver double chocolat, en skvätt vatten och Fun light jordgubb som jag blandat till en slät smet och ställt in i frysen en liten stund. Det blir som chokladmousse och smakar jätte gott!

LoveYourSelf

Mellanmål

Idag vart mitt mellanmål fasligt gott!
Och det är så förbaskat enkelt, går bara på ca en kvart. Vispa ihop, klicka ut, in i ugnen och ät. Fantastiskt!

Idag så strödde jag över lite kanel innan jag körde in dem i ugnen. Åååh va gott det blev! Passar perfekt med en kopp te.

Längtar redan till morgondagens mellanmål <3

LoveYourSelf

Uppladdning

Nu är det uppladdning inför dagens benpass.

Intar en celsius cirtone/lime (godaste), ska byta om och sätta mig på cykeln för att värma upp och låta cesiusen kicka in lite innan det är dax att köra.

LoveYourSelf

Cykla. Trampa. Cykla.

Det är så vackert att sitta och titta ut genom fönstret den här tiden på året! Utanför köksfönstret blommar det i rosa och på baksidan blommar det i vitt. Inte nog med att det är en fröjd för ögat, det doftar underbart också = fröjd för själen!

Solen sken nu imorse ända fram till att jag klev utanför dörren och skulle hoppa på cykeln. Himmelen förvandlades till ett stort mörkt eländigt regnmonster. Motte det inte börja regna idag igen när jag cyklar, men jag hann hela vägen in till jobbet och ännu har det inte börjat regna.
Sikken tur jag hade!!

Det är så härligt nu när man kan cykla/promenera till jobbet, det är så mycket lättare att få in mer vardagsmotion när det är ljust och varmt ute. HÄRLIGT!

Idag står ben på schemat och jag far till gymmet direkt efter jobbet och öser på sen ska det hem och tvättas och fixas. Ikväll när Kalle kommer hem från skjutbanan blir det någon form av cardio. Vi får se vad det är för väder och utgår från det = gymmet/spåret/inlines..


LoveYourSelf

Ha en underbar dag



onsdag 22 maj 2013

Dagens träning

Träning i morse blev en kort genomkörare av ryggen, ökade lite i alla övningar. Wiho det känns grymt!

Först gick jag och min PT genom mitt kostschema. Jag kände att det behövdes tänkas om lite och det blev små små ändringar. Omväxling förnöjer :)

Jag kommer till exempel inte att äta keso på ett tag, vilket kommer kännas mycket konstigt. Keso är en stor favorit och jag har ätit det nästan varje dag i typ ett år, nu är det dax för lite omväxling. Får väl se hur länge jag kan hålla mig borta från min älskade keso innan jag börjar få abstinens.

Imorgon blir det gröt till frukost igen, mm så gott :)

LoveYourSelf



tisdag 21 maj 2013

Rasten blev träning

Eftersom jag redan hade träningskläderna på mig så snörade jag på mig skorna, i med lurarna i öronen och gav mig ut och sprang.

Perfekt! Jag hann med en 4 km svettig löprunda. Har bara 30 min rast och ändå hann jag med detta lätt. Inga ursäkter!

Jag hade mina inneskor som har lättare och tunnare sula så mina vader känns rejält nu vill jag lova!

Det här var perfekt, varmt och skönt ute, svettig och skön runda. Nu ska jag orka med resten av dagen med bravur å gott med mellis ska det bli nu!

LoveYourSelf

Som en dränkt katt

Herre min ge va det började regna när jag CYKLA till jobbet!!

Jag var totalt genom blöt när jag kom fram. Jag stannade i en tunnel en stund på vägen till jobbet när det öste ner som mest. När det lugnat ner sig lite vilket det gjorde snabbt fortsatte jag min blöta resa mot jobbet.

Det bokstavligen rann om mig, jag var blöt ända in på underkläderna!!!
Som tur var hade jag mina träningskläderna med mig (ska ju gymma efter jobbet) som jag kunde byta om till. Mina nya byxor och tröja fick jag slänga in i tvättmaskinen, brallorna var alldeles svarta :/ hoppas det gick bort.

Jag traskar fortfarande runt i mina träningskläder men kan nog snart byta om till mina "riktiga" kläder :)

Det var nästan så att mina kollegor trodde att jag hade ställt mig i duschen med skor och kläder! Så blöt var jag...det vart blöta fot och dropp spår efter mig där jag gick

LoveYourSelf

Lyssnar på kroppen

Denna morgon är jag sååå trött så det är inte klokt!

Klockan ringde kl:05.00 som vanligt men jag kom inte ur sängen för ens kl:05.50.

Cardio stod på schemat nu på morgonen men jag lyssnar på min trötta kropp och tar vila. Det händer inte ofta men idag är en sådan morgon. Sitter nu i min mysiga morgonrock framför Nyhetsmorgon. Har ca 1 timme som jag hinner mysa här hemma innan det är dax att cykla till jobbet.

Idag väntar en lång dag på jobbet med kvälls möte innan det blir gymmet med älskling ikväll.



(Det kommer upp ett recept på den goda middagen vi åt igår under dagen.)



LoveYourSelf

måndag 20 maj 2013

Sommarvarmt

Helt otroligt vad varmt det är idag <3

Nu blir det att skynda hem för dagen och lägga sig på balkongen innan det är dax för en KALLdusch.

Det kan nog bli en repa med inlines sen när det blivit lite svalare ute.

LoveYourSelf

Den underbara helgen

För det första så har vi haft riktigt skönt väder under helgen, varmt och skönt.

I fredags blev det spontan middag hemma hos svägerskan och hennes festman. Vi grillade bl.a. rostbiff och grönsaker, satte ute på deras "framsida" i solen och hade det ur mysigt!

Lördagen började jag med en runda i spåret och Nyhetsmorgon innan det blev dax för x-frukost med massa godsaker på bordet. Sedan drog vi iväg och gjorde lite småshopping innan det var dax för 1ård kalas. Nova som fyllde år var fantastisk söt i sin prinsessklänning och krona! Hennes mamma Sofia hade bakad hur mycket gott som helst. Det var som att va på ett kafé, så mycket godsaker fanns det att välja på.

Sedan var det dax för nästa kalas. Vi begav oss till mina föräldrar där vi firade min älskade far som fyllde år. Där blev det god mat och mycket trevligt sällskap med bästa familjen. Vi sov kvar och det blev frukost som avslutades i solen innan vi gick ut på min favorit runda, den tar ca 2 timmar och det är så vackert!

Efter lunchen åkte jag och Kalle till stinsen och shoppade lite, sen blev det som sagt ett benpass på gymmet, PW, grillat och hockey. Vi tillbringade nästan hela söndagen ute. Det är fantastiskt nu när det börjar bli så varmt att det är skönt ute trots att det är molnigt!

Vi har verkligen haft en underbar helg!
En helg helt i min smak <3

LoveYourSelf




MorgonJogg i dimman

Jag kliver upp, tar mina aminosyror, snörar på mig skorna och ger mig ut i spåret för en liten springtur. Det blir en tur på 30 min.

Musiken ljuder i lurarna och med rätt tunga ben efter gårdagens benpass glider jag ut i spåret där dimman ligger tjock.

Det känns rätt varmt och fuktigt och jag ser inte över sjön för där ligger dimman som en tjock smet.
Jag känner lugn och harmoni trots att svetten lackar och jag flåsar rejält!

En och annan fågel och ett antal sniglar var det jag mötte i spåret, annars var det helt lugnt!

Nu har jag hunnit med en kort stretch och ska snart bege mig till jobbet.

Helt underbart sätt att få starta dagen och veckan på!


LoveYourSelf

söndag 19 maj 2013

Sammanställning av träningen vecka 20

Mån: morgon 40 min cardio, eftermiddag ca 50 min promenad
Tis: morgon bröst, triceps. Eftermiddag 40 min cardio
Ons: morgon 25 min cardio + gick igenom bröst,rygg
Tors: 40 min promenad, kväll ben
Fre: axlar, mage
Lör: pw med joggintervall
Sön: förmiddag 2 h promenad, kväll ben, rumpa prio + 40 min pw

Den här veckan har jag även börjat cykla till och från jobbet, dock inte alla dagar.





LoveYourSelf


Dagens träning

Vilken fantastisk helg det har varit! Varma och sköna dagar som har tillbringats med undebart sällskap.

Vi allihopa har däremot varit som zombisar idag, trötta och sega. Trots det har gick vi ut på en promenad i ca 2 timmar innan lunch.

Jag och Kalle trotsade segheten, drog till gymmet och brände av ett svettigt benpass och där efter drog jag ut på en 4 km powerWalk.

Jag kände mig otroligt stark idag! Känslan av att känna att man kan öka vikterna är grymt skönt.!

På vägen hem från mina föräldrar idag stannade vi vid vårt favorit centrum Stinsen och shoppade lite :) det blev kjolar, tröja, skor, byxor, sjal och en typ blus.

Trots våran seghet idag har det ändå blivit bra träning tycker jag. Och vi ska nu avsluta helgen med hockey och middag. Vad passar inte bättre med en grillad köttbit till hockey finalen?!

LoveYourSelf



lördag 18 maj 2013

Frukost

Vi serverade idag aprikoskräm lågkalori, kvarg, yoghurt, nypressad apelsinjuice, skinka, ost 10%, äggröra, knäcke och mjukt bröd, tomat, gurka, mango, kiwi och lyx kaffe.

Så gott när man kan välja och vraka mellan godsaker!

Det var två andra som också var väldigt sugna på frukost.

LoveYourSelf

Det blev intervaller

Efter att vaknat 3 gånger första gången kl:5 andra gången kl:6 och tredje gången kl:6.50 då jag gav upp och klev upp, tog mina aminosyror, drog på mig träningskläderna, nya skorna och drog ut i spåret för en PW.

Jag hade fasligt mycket energi vilket resulterade i att min tänkta PW blev intervaller. Det måste vara den jätte goda grillmiddagen vi åt hos svägerskan och hennes festman igår kväll. Det tackar vi så mycket för!

Det blev ett pass på 50 min och jag var riktigt svettig när jag kom hem! Idag är min vilodag men jag hade så mycket energi i kroppen som ville ut och det tackar jag inte nej till, däremot tänkte jag faktiskt på att inte ta ut mig alldeles för mycket :)

Med bra musik i lurarna som gav rätt feeling, grönska som gör mig så lycklig kan man ju inget annat än att ge efter, börja springa och fullkomligt njuta!

Nu sitter jag inlindad i min STORA handduk i soffan framför Nyhetsmorgon, snart är det dax för x- frukost med massa gott. Senare idag väntar kalas och kalas.

Det här kallar jag helglyx av hög rang!

Ha en underbar lördag

LoveYourSelf

fredag 17 maj 2013

This feels kinda lovely

Bara älskar det här!!
Efter en ganska cykeltur som kändes ganska lätt kom jag hem genom blöt, det är varmt! <3
Nu firas helgen in på balkongen.

Njutning pågår <3

LoveYourSelf

Dagens träning..check!

Morgon passet flöt på grymt bra och jag fick riktigt bra kontakt i musklerna!!

Axlar, mage:
Axelpress (vriden) x 3
Hantellyft fram x 3
Hantellyft sida x 3
Hantellyfy sidfram x 3
Omvända hantelflyes x 3
Omvända cc-flyes x 3
CC-crunches raka x 3
CC-crunches sneda x 3
TRX chrunches x 3

Axlar, mage kördes idag och framför allt mina axlar är rejält trötta. Nu är det vila från gymmet till söndag, då är det dax för fokus passet.

Jag måste tillägga.. Vilket fantastiskt väder vi har idag. Det känns riktigt som sommar!
Extra härligt är att det är fredag och jag slutar vid 3. Då är det full fart på cykeln hem, sätta mig på balkongen och njuta av att det är helg!
Och så ska det grillas ikväll, mm gott.

Have a lovely friday

LoveYourSelf

torsdag 16 maj 2013

Muffins/bröd eller vad vi nu ska kalla det - recept igen med touch

Alltså det är ja så jag tuppar av....jag är så jäkla nöjd med detta kvälls mål så aa..det är så gott!

Jag gjorde muffins/bröd.?. Här om kvällen och blev så nöjd. Jag vispade äggvita hårt och sedan slängde jag i en skopa protein ( jag använde cookie dough ), vispa ihop till en smet och klicka ut på en form med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 min på ca 220-225 grader.

Men idag tog jag även i en liten tesked kakaopulver i smeten ( gjorde även dubbel sats idag, kanske lite mindre kakao för en? ) och rörde runt försiktigt så det inte blev riktigt jämnt.
Det smakade inte jätte mycket kakao så vill man ha mer av den smaken är det ju bara att ta mer kakao. Allt efter smak :)


Nu tog jag ingen bild på hur de blev, det var så gott så de försvann snabbt!

De vart helt klart väldigt godkända av älskling också, han gillade dem starkt. Det ska ni vetat bra betyg, han kan va lite småkräsen :)


Ni måste prova


LoveYourSelf



(här är iallafall våra tomma assietter)