onsdag 30 januari 2013

Vikten av Vardagsmotion

Jag läste precis en artikel där det stod att 40 procent av amerikanska befolkningen aldrig tränar, då räknas även promenader som träning. Det är tragiskt tycker jag då vi mår så mycket bättre av att röra på oss! våra kroppar är som jag nämnt tidigare gjorda för att röra sig och få användas.

RISKEN ATT DÖ I FÖRTID ÄR HELA 40 PROCENT STÖRRE om man segar i soffan mest hela tiden (enligt en australiensisk studie). Det är enligt mig en skrämmande siffra.

Bara av att röra på oss och få in vardagsmotion så kan man öka sin livskvalité och förhoppningsvis förlänga livet. Skulle vi göra det skulle den siffran sjunka betydligt lägre.

Vardagsmotion är ett lätt sätt att se till att man får in rörelse och motion i sin vardag.
Ta trapporna istället för hiss/rulltrappa, gå eller cykla istället för att åka bil/buss, jobbar du på ett stilla sittande jobb ställ dig upp ibland (gå å hämta vatten eller dylikt, sträck på dig), ta en promenad på lunchen eller åker du kommunalt gå av en station tidigare och gå sista biten.
Det finns många sätt att få in vardagsmotion och det är lätt. BARA GÖR DET och tänk på vilken nytta du gör för din kropp, vad bra du kommer må. Du gör dig själv en tjänst.

Jag hoppas det här kan öppna upp ögonen på många så att fler börjar ta hand om sina kroppar och får in iallafall vardagsmotion och promenader!
Vi alla vill väll ha en kropp som är stark, frisk och mår bra!?
En kropp som mår bra = en starkare, gladare jag som orkar med vardagen.

Hitta ditt eget sätt att få in motion i din egen vardag!



LoveYourSelf



1 kommentar: