torsdag 3 januari 2013

Dagens middags tips

Kokosfräst torskrygg


Tina torskrygg eller annan fast vit fisk.

Kokospesto med chili

100g riven kokos
3-4 gröna chilifrukter eller 2 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 msk grovt salt
1 tsk socker
Saft från en 1/2 citron
1dl hackad koriander eller slätbladig persilja om man ej gillar koriander.
2 msk olivolja

Rensa bort kärnorna från chilifrukterna. Hacka chilin tillsammans med vitlöken flytta hacket till en mortel. Stöt blandningen med salt och socker. Rör ihop med samtliga ingredienser.
Det går bra att förvara peston i en tätslutande förpackning.

När peston är klar skär fisken i små bitar, ca 5mm tjocka. Vänd noga med pesto (1 portion fisk dryg matsked pesto) och försök få så mycket att fasta som möjligt. Stek på hög värma i ca 2 min eller till de e klara.

Till fisken hade vi nudlar som vi vände ner lite fisksås och lite sesamolja.
Grönsakerna bestod av gurkstavar, morotsstavar och grillade heta gröna bönor.

Grillade heta gröna bönor

Gröna bönor
Salt
Olivolja
Vitlök
Mixade oliver (med kärnor) går bra att köpa utan kärnor också
Citronsaft
Chiliflakes

Sätt ugnen på grill och värm till 250 grader. Pressa vitlöken och blanda allt i plåt och skjuts in i ugnen.

Det här vart super gott och enkelt att göra, det går väldigt fort att tillaga!
Roligt är det att testa lite nya recept och smaker.
Måste säga att det är skönt att äta lite lättare mat som fisk såhär efter all julmat.

(Bilden är inte jätte charmig men det va gott!)


LoveYourSelf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar