onsdag 6 februari 2013

Tips på mellanmål som klarar rumstemperatur

Det är många som tycker att det är svårt att veta vad man ska äta till mellanmål, framförallt om man inte har tillgång till kyl eller är i farten. Det är inte helt enkelt och hur ska jag få i mig av allt jag behöver.

Därför skriver jag nu några tips på mellanmål man kan ha med sig och förvara i rumstemperatur.


Mellanmåls tips:

- kokt ägg (behåll skalet på)
- nötter
- torkad frukt
- frukt
- frön
- torkat viltkött
- avokado
- proteinshake
- knäckebröd
- riskakor
- grönsaksstavar
- powerbar (kan man baka själv)
- jordnötssmör
- keso med frysta bär (det håller sig i väskan ett tag)
- burk tonfisk
- makrill i tomatsås
- humus klarar sig bra i rumstemperatur
- rostade kikärtor och sojabönor
- fruktsallad (häller man lite citronsaft på frukten så blir den inte missfärgad, man kan välja en frukt att ha fryst så hålls den lite fräschare)


Annars är det smart att köpa en Frozzypack. Det är en jätte smart matlåda där locket är en kylklabb. Man låter locket ligga i frysen under natten så håller den maten kyld under dagen.
Man kan också ha en liten kylväska där man kan förvara kylvaror.

Tänk på att man ska se till att få i sig av protein, kolhydrater och antioxidanter vid varje mål, även mellanmålen. Så kombinera ihop så du får det.
Skippa också de snabba kolhydraterna (vitt bröd) och socker.

Det är viktigt att vi äter med jämna mellanrum gärna ca var tredje timme för att hålla blodsockret stabilt. Det gör att vi håller oss piggare och minskar sötsug och småätande.
Därför rekommenderar jag att man prioriterar mellanmålen och alla andra mål såklart!

Hoppas det var lite till hjälp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar