Igår gjorde vi jätte goda kycklingburgare som vi serverade med bl.a. Avokadoröra och grillad vitkål (super gott!). Det vart en god söndagsmiddag som vi åt framför tv:n.
Tyvärr har jag inga mått då vi kryddade på måfå, men man får krydda efter eget tycke och smak.
Här kommer receptet.
Hamburgebröd:
Dinkelmjöl
Rågmjöl
Vetemjöl
Vatten
Salt
Ägg
Bakpulver
Yoghurt
Toppa med sesamfrön
Grädda i ugnen på ca 200 grader till de har fått färg å e klara i mitten. Det går rätt fort!
Kycklingburgare:
Kycklingfärs
Salt
Peppar
Egen gjort ströbröd (torka lite gott bröd å smula sönder)
Kummin
Körvel
Het paprika pulver
Bryn dem i panna och ställ in dem för att gräddas färdigt i ugnen så blir de saftigare.
Avocadoröra:
Avokado
Salt
Peppar
Kapris
Tomat
Vitlök
Mixa ihop allt
Till:
Ost 10%
Sallad
Tomat
Ruccola
Rödlök
Grillad vitkål m salt å peppar
Ställ in i ugnen till de har fått fin färg.
Jag kan starkt rekommendera det här för det var verkligen jätte gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar