måndag 11 februari 2013

Kycklingburgare - recept

Igår gjorde vi jätte goda kycklingburgare som vi serverade med bl.a. Avokadoröra och grillad vitkål (super gott!). Det vart en god söndagsmiddag som vi åt framför tv:n.
Tyvärr har jag inga mått då vi kryddade på måfå, men man får krydda efter eget tycke och smak.
Här kommer receptet.

Hamburgebröd:

Dinkelmjöl
Rågmjöl
Vetemjöl
Vatten
Salt
Ägg
Bakpulver
Yoghurt
Toppa med sesamfrön

Grädda i ugnen på ca 200 grader till de har fått färg å e klara i mitten. Det går rätt fort!

Kycklingburgare:

Kycklingfärs
Salt
Peppar
Egen gjort ströbröd (torka lite gott bröd å smula sönder)
Kummin
Körvel
Het paprika pulver

Bryn dem i panna och ställ in dem för att gräddas färdigt i ugnen så blir de saftigare.

Avocadoröra:

Avokado
Salt
Peppar
Kapris
Tomat
Vitlök

Mixa ihop allt

Till:
Ost 10%
Sallad
Tomat
Ruccola
Rödlök

Grillad vitkål m salt å peppar

Ställ in i ugnen till de har fått fin färg.

Jag kan starkt rekommendera det här för det var verkligen jätte gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar