söndag 31 mars 2013

Gravad lax - recept

Här kommer receptet på våran gravade lax.
Den vart fantastiskt god denna gång!!, vi brukar smaksätta på olika vis men denna var den bästa hittills!

En laxsida med skinn
1,5 dl socker
1,5 dl salt
1 kruka dill
1 kruka gräslök
1 citron
3 msk riven färsk ingefära
10-15 vitpepparkorn

Dela laxsidan på hälften. Blanda salt och socker. Gnid in alla sidor av laxen med socker/salt blandningen se till att allt går åt! Hacka örterna. Lägg ena laxsidan med skinnet neråt gnid in hälften av örterna samt hälften av ingefäran och riv över halva citronskalet på kött sidan ( bara det gula, annars blir det beskt) gör samma sak med den andra halvan av laxen. Lägg den ena laxen på den andra med skinnet uppåt så att köttsidorna ligger emot varandra. Lägg in i en plastpåse under tryck i kylen i 2 dygn. Vänd morgon och kväll.

Vi brukar även riva på färska rödbetor för att få laxen fint melerad (laxen tar ingen smak av rödbetorna, bara färg).






LoveYourSelf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar