måndag 11 mars 2013

Veckans utmaning

Ny vecka lika med ny utmaning.

Den här veckan vill jag slå ett slag för att äta frukt och grönt och att inte småäta.

Vi bör äta 4-5 måltider om dagen och åtminstone 3 måltider bör även innehålla någon form av frukt/grönt.
Det laddar oss med massa nyttigheter som antioxidanter,vitaminer och fibrer.

Som förslag kan du lägga till bär till frukost, fyll halva tallriken med olika grönsaker i olika färger vid lunch, ett äpple till mellis och halva tallriken med olika grönsaker även till middag.

Jag har märkt att det är många som har svårt att få in det i sin kost, är det så att du inte tycker om, välj bara grönsaker och frukt som du tycker om. Att göra en god nyttig dressing eller annan smaksättning så blir salladen fräschare och godare. Gör en fruktsallad med frukt och bär du gillar och servera med kvarg/keso så får du ett lyxigt mellanmål. Våga experimentera och hitta varianter du gillar.

Ett mellanmål bör dock alltid innehålla protein och kolhydrater också, vilket alla mål bör göra, då håller du dig även mätt och blir inte lika sugen på att småäta?

En sak man inte bör göra är att små äta, inte ens frukt! Det innehåller mycket socker och trots att det är naturligt fruktsocker åker blodsockret berg- och dalbana! Så se till att äta frukten samtidigt som du äter frukost/mellanmål och försök äta ca var tredje timme för att hålla blodsockret stabilt, magen lugn och hålla energin uppe.

Alltså VECKANS UTMANING:
Ät mycket bär/frukt och grönt och undvik att småäta!






LoveYourSelf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar