söndag 9 december 2012

Filbröd med chiafrön

Det hör är ett jätte gott och saftigt bröd som är lätt att göra. Eftersom det är ett filbröd behöver det inte jäsa så det går fort att göra, bara slänga ihop å skjuts in i ugnen!

Chiafrön är bra att ha i bröd för de binder mycket fukt och håller brödet saftigt.
Extra nyttigt blir det här brödet eftersom chiafrön innehåller massor med omega 3, protein, vitaminer och antioxidanter.

recept:

4 dl filmjölk
2 morötter
3 msk chiafrön
Ca 3,5 dl vetemjöl med fullkorn
3/4 dl mörk sirap
2 msk olja
1 dl macadamianötter
2 dl rågmjöl
1,5 tsk bikarbonat

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Riv sedan morötterna grovt och hacka upp nötterna. När du ska blanda ihop ingredienserna börjar du med de blöta och sedan i med de torra, rör till du har en bra kladdig konsistens.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i degsmeten.
Det blir super gott att strö över lite nötter och havre!

Enjoy!

LoveYourSelf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar