söndag 30 december 2012

På vägen

Klockan 04.40 rullade vi för att möta upp resten av gänget. Nu några timmar senare har vi kommit halva vägen å det e fortfarande mörkt, jag tycker det e lite obehagligt att åka bil när det e mörkt och det e stora vattenpölar på sina ställen. Hua!

Jag hoppas det e kallare i Vemdalen än det är här, vill ju ha bra underlag i backen!!

Wiee vi e väg :)


Lägger upp en mysig bild på farmors hus taget på baksidan <3


LoveYourSelf

lördag 29 december 2012

Hemma på en snabbvisit

Det var ett regnigt och varmt Stockholm vi kom hem till igår kväll. När vi lämnade farmors hem igår var det -10, sol å vacker snö! Vi han bara ner till Sundsvall där det va nollgradigt.
Men vi är bara hemma å vänder.
Dagen har bestått av massa ärenden som skulle hinnas fixas som att packa om väskan å handla lite mat för kl:05.00 imorn bitti bär det av till Vemdalen där vi ska fira nyår med skidåkning å bastubad med några vänner. Det ska bli så mysigt!

Jag trodde att jag skulle hinna förbi gymmet idag, men tiden räckte inte riktigt till.
Ja är så grymt sugen på att träna och bättre blir det inte av att jag fick lite nya träningsgrejer i julklapp! Vill ju testa dem å få kliva in på gymmet å känna den där känslan. Den härliga känslan av muskler som kämpar å svett, haha det kanske låter konstigt men det är en grym känsla!
Framför allt efter passet å man är fylld med endorfiner och kroppen känns trött och pigg på samma gång.
Efter nyår kommer jag nog kunna bo på gymmet då jag inte börjar jobba förrän 7/1 vilket är mycket skönt!


När allt är packat å klart ska jag sätta mig i soffan å mysa framför en film med min älskling! Eller kanske kommer jag fastna med mina nya böcker, tidningar och en kopp Chai latte (från min nya kaffemaskin) i stället, ooh massor med inspo och pepp!! Njutbart <3



LovaYourSelf





torsdag 27 december 2012

En dag i backen

Idag har vi haft en riktigt kanondag i skidbacken! Solen sken och det var ganska lagom kallt, det vart visserligen lite kallt om tårna å minusgraderna smög sig på fram mot slutet men snön i backen var riktigt härlig!
Nu är man skönt mosig efter en dag ute i den friska luften och det ska bli grymt gott med mat. Det ska bli skink å broccoli gratäng, mums!

Direkt nu när vi kom hem körde jag 4xolika tabata omgångar för magen utan vila emellan så nu e jag bra mör i magmusklerna. En mycket skön känsla!

1 omgång situps
1 omgång situps sneda
1 omgång fällkniven
1 omgång då Kalle höll mina fötter å jag gick hela vägen upp å snudda han med händerna sen hela vägen bak med raka armar åvanför huvudet å nudda golvet med händerna. (vet ej vad den heter).


LoveYourSelf









onsdag 26 december 2012

Liite träning

Idag blev det lite träning iform av tabataintervaller. Jag hann köra plankan och jägarvilan innan det var dax att åka iväg på en tur till stugan. Där blev det några ruscher i den knädjupa snön, höga knän, gående utfall och springa upp i stoor snöhöljt (läs berg) och en del hoppidihopp.
Jag fick upp flåset och ja känner mina små lår :)
Perfekt, lätt och snabbt gjort så fick jag in lite träning så här på julledigheten, jag satte på lite peppande musik och tabatatimern i köket där de andra satt å så körde jag med sällskap. Och när vi ända va ute i snön föll det sig naturligt att göra lite av det man kunde då också!

Det krävs inte så mycket, det behöver inte ta mycket tid och det krävs inte att man har massa vikter osv. Så inga ursäkter ta en kvart eller två ;)

Imorn ser det ut som att det ska bli sol å bara några minus= perfekt skidväder! Vi ska då åka till backen å åka skidor :) ska bli så kul!
Det ska nog hinnas med lite skoteråkning också.



tisdag 25 december 2012

Förmiddagens roligheter

Åka badbalja bakom snöskotern e sååå kul!!
Att köra skoter, sitta baklänges där bak å att sitta i badbaljan gav lite i kroppen vill jag säga.
Jag misstänker att några av oss kan ha lite träningsvärk i hela kroppen imorn :) så nu går vi in å fortsätter äta julmat med gott samvete.


LovYourSelf





söndag 23 december 2012

Hälsningar från Norrland

Det var segt att åka upp igår, det tog lång tid då det var mycket trafik och snö= köer!

Idag däremot har varit toppen! Vi har varit ute å sprungit i snön (det var svettigt vill jag lova) och ätit god mat. Nu sitter vi fortfarande runt köksbordet och väntar på att klockan ska slå "prova skinkan" tid. Det är ett måste att provsmaka julskinkan med tunnbröd och senap kvällen innan julafton, det är en viktig tradition!

Imorgon ska vi ut å åka lite snöskoter på morgonen innan det e dax att mumma upp sig till kalle å julfirande.

Jag å brorsan min peppar varandra till att träna lite i mellandagarna iallafall, vi har kommit fram till att vi ska köra cirkelträning med bl.a. Plankan, bicepscurls och jägarvila. Men mest ska vi bara njuta av god mat å julmys med gott samvete!
Det hoppas jag att ni också gör. Ät, ät och ät med gott samvete. Det är jul och det ska njutas!


Kvällens middag var idag:
Inkokt lax i fiskfond
Kokt halvmosad (ska va klumpar) med svarta oliver och soltorkade tomater
Citronsås med fiskfonden som bas
Blandsallad

Det var otroligt gott som jag starkt kan rekommendera er att smaka!


Nu ska jag fortsätta med mitt julmys


LoveYourSelf

tisdag 18 december 2012

Vintrig sallad

Jag står och lagar mat å kände att jag inte alls va sugen på en vanlig blandsallad! Ibland blir man lite trött på smakerna man brukar äta och jag kände inte för gurka å tomat sallad idag inte.
Så jag tittade vad vi hade hemma å detta blev det.

Vintrig sallad:
Bladsallad
Färsk babyspenat
Färsk grönkål (läs tidigare inlägg om dess nyttigheter (middag med nyttigheter) )
Spets paprika (sötare smak än den vanliga)
Äpple
Apelsin
Några grovt hackade valnötter

Nötterna är inte med på bilden, kom på att det skulle passa nu när jag skriver.
Det här blev en god sallad med lite vintrig smak, och mina smaklösare jublar av att inte behöva äta tomat å gurka idag. Omväxling förnöjer!
Passar bra att ladda med massa c-vitamin så man kanske lyckas hålla sig frisk under jul och nyår.


LoveYourSelf

söndag 16 december 2012

Musikhjälpen

Jag har suttit nu hela morgonen och kollat på musikhjälpen. Vilket bra jobb de gör och fantastiskt att så många människor hjälper till!
Pengarna går till att hjälpa barn i slummen att få rent vatten.

Alldeles nyss var det en pojke på 7 år som var så häftig och inspirerande! Han hade sett musikhjälpen och kände att han ville hjälpa till och gick därför och knacka dörr för att skramla pengar som han kunde skänka till musikhjälpen. Det är så fantastiskt och jag hoppas fler fortsätter hjälpa idag som är sista dagen. Jag har önskat en låt för att skänka pengar!


Helgen hittills har varit fantastisk! Jag har dock inte hunnit med någon träning men det tar jag igen imorn.
I fredags hade min älskade Kalle fixat en överraskningsmiddag till mig. Jag blev hämtad av hans syster på jobbet och efter ett dryckesstopp fortsatte vi resan (jag med ögonbindel), när vi sedan kom fram ledde hon in mig och där stod ett gäng fina vänner och vänta på mig. Kalle var våran kock/servitör för kvällen och jag å brudarna fick umgås och äta jätte god mat!!
Han är fantastisk min Kalle som gör detta för mig!

Igår va vi på julbord och snart kommer min familj på födelsedagslunch. God mat och trevligt sällskap, tro man kanske hinner klämma in en promenad idag iallafall.

Lyssna på musikhjälpen de sista timmarna nu och gör en god gärning :)


LoveYourSelf



fredag 14 december 2012

Mat

Tänkte att nu är det på tiden att jag skriver lite om mina tankar kring kost.
Jag hör så många framförallt tjejer som inte äter kolhydrater. Min fråga är varför är tjejer så rädda för kolisar?

Kolhydrater är viktigt att vi får i oss, det är bränsle för våra kroppar och hjärnans viktigaste bränsle (behövs bl.a. För att den ska kunna tänka).
Om vi inte får i oss tillräckligt med kolhydrater är risken stor att vi blir trötta,hängiga och orkeslösa till och med yrsel kan kännas. Vi får då helt enkelt i oss för lite av näringsämnen som kolhydrater ger.

Självklart finns det bra och dåliga kolhydratskällor men de som är bra är det långsamma som tillexempel: ris och pasta av fullkorn, bulgur, fulkorn bröd ( gärna med hela frön i) havregrynsgröt osv. Sen ska vi inte äta för stora portioner, bara äta till vi är mätta och i ta mer.
Fördela upp med protein, kolhydrater och mycket grönsaker.

När man tränar hårt som jag gör nu är det extra viktigt att få i sig tillräckligt med kolhydrater, protein och fett för att inte bryta ner musklerna istället för att bygga upp.
Man ska tänka på att äta ca var tredje timme för det ger ett stabilt blodsocker, stoppar svältmekanismen (vilket bevarar muskelmassa), kroppens fettförbränning ökar och du håller aptiten i schack.
Man ska tänka på att få i sig av kolisar, protein och antioxidanter vid varje måltid vilket ska va ca 5 mål om dagen

För mig kan kosten se ut ungefär så här en dag:

8.00 frukost: havregrynsgröt på ca 1 dl havregryn (kolisar), 2 ägg ( protein, fett) och 125 g blandade bär ( antioxidanter).

11.00 lunch: ca 125 g fet fisk,kött eller 150 g mager fisk,kött (protein), 1-2 dl fullkornsris (kolisar) och ca 250 g grönsaker (antioxidanter)

14.00 mellis: ca 250 g minikeso (protein), 2 skivor falurågrut (kolisar) och ett äpple (antioxidanter)

15.30 pre-workout och aminosyror (innan träning)

16.00 träning

Efter träningen tar jag en proteinshake, aminosyror och en kolhydrats källa som tex: en banan eller en riskaka.
Det tar jag direkt efter träning för att inte bryta ner mina muskler!

När jag sen kommer hem blir det middag som har samma upplägg som lunchen.
Middag ca 18.30-19.00

Ca 22.00 kvällsmål: 250 g minikeso och några nötter. Men ärligt talat är jag jätte dålig på att få i mig detta mål!

Detta är ungefär hur mat för mig kan se ut. Jag är pigg, glad, mätt och belåten och bygger upp mina muskler.

Så snälla rara våga äta kolhydrater och fåen kropp som orkar med vardagen och en hjärna som orkar tänka :)
Och ät alltid frukost, det är ett av de viktigaste målen på hela dagen!

LoveYourSelf

torsdag 13 december 2012

Tränings upplägg

En sån dag! Det är lucia och jag fyller år:)
Jag vaknade av min underbara älskling som sjöng "ja må du leva" ,frukost på sängen och ett fint paket (IPad).

Efter jobbet var jag förbi gymmet och träffade min PT. Han hjälpte mig att lägga upp ett nytt träningsschema som ska passa in min träning bättre. Nu när jag äntligen börjat träna med mina kollegor har vi lagt upp det så det ska passa in hur jag tränar med dem också, de får köra med mig (de ska få grymma resultat de med!).
Vi pratade också om hur och varför man lägger upp träning av olika muskelgrupper för bästa resultat.

Exempelvis så när jag tränar bröst och triceps kopplas axlar in men inte så jag märker av det och får träningsvärk och kan köra mitt axlar och magpass dagen efter. Men kör jag axlar innan bröstpasset kan det påverka min ork och möjlighet att få ut det bästa av bröstpasset. Om ni förstår vad jag menar :)

Det är en del att tänka på när man vill lägga upp ett bra träningsupplägg, vilka muskelgrupper är bäst att köra ihop och vilka ska vila emellan passen.

Så här ser mitt upplägg ut just nu:

Dag1: baksida lår,rumpa,vader
Dag2: bröst, triceps
Dag3: rygg, biceps
Dag4: axlar, mage
(Kör inte framsida ben pga mitt knä, måste kolla upp det!)

Ungefär såhär kan en vecka se ut:

Måndag: baksida lår, rumpa, vader
Onsdag: bröst, triceps
Torsdag: rygg, biceps
Fredag: vila (vila kan även va promenader och lättare aktiviteter = aktiv vila)
Lördag: vila
Söndag: axlar, mage

Passen kan självklart byta dagar men det ska va i denna följd!
Som nu på söndag blir nog pass 1 osv. Nästa vecka kommer jag köra mån-tors för på fredag rullar vi mot Norrland med "mellanlandning" hos mina föräldrar,

Julveckan får bestå av god mat, trevligt sällskap, promenader, förhoppningsvis skidåkning och självklart några enkla hemmaövningar.

LoveYourSelf

onsdag 12 december 2012

Här ska det köras rumpa!

Är nu på väg ner till gymmet å ska träna med mina kollegor. Dagen till ära är det rumpa, rumpa å biceps som ska få jobba!

Båda de två fick rätt duktig träningsvärk efter passet i söndags, då vi körde baksida ben å mage!
Det är roligt att se dem vanka fram! Då vet jag att vi gjorde ett grymt pass!!

LoveYourSelf

måndag 10 december 2012

Träningsvecka delux!

Nu sitter jag i snövädret å väntar på bussen efter ett grymt ryggpass!! Jag kände verkligen hur jag pressade ur det sista ur musklerna så jag hoppas jag får en skön träningsvärk efter detta!

Jag träffade på en föredetta kollega som tyckte att jag hade fått muskulösa armar. Det var så otroligt roligt att höra! Yes jag e på väg åt rätt håll <3 data-blogger-escaped-br="br">
Inte nog med det så har jag fått med mig två kollegor till gymmet. Vi körde tillsammans för första gången igår och det var så j...a kul och vi alla tre är otroligt peppad! Nu jäklar e det bara att tuta å köra!

Igår mosade vi baksida ben och mage.
De övningar vi körde va:

Liggande lårbiceps
Sittande lårcurl
45 graders vadpress
Cablecrunch
Crunch TRX
Twisted crunch

Imorgon kör vi igen å då blir det fokus på armar å rumpa efter önskemål:)

Det är så roligt att ha vänner att köra med. Jag e nu mer peppade än på länge!!

Nu kör vi!!!

LoveYourSelf


söndag 9 december 2012

Filbröd med chiafrön

Det hör är ett jätte gott och saftigt bröd som är lätt att göra. Eftersom det är ett filbröd behöver det inte jäsa så det går fort att göra, bara slänga ihop å skjuts in i ugnen!

Chiafrön är bra att ha i bröd för de binder mycket fukt och håller brödet saftigt.
Extra nyttigt blir det här brödet eftersom chiafrön innehåller massor med omega 3, protein, vitaminer och antioxidanter.

recept:

4 dl filmjölk
2 morötter
3 msk chiafrön
Ca 3,5 dl vetemjöl med fullkorn
3/4 dl mörk sirap
2 msk olja
1 dl macadamianötter
2 dl rågmjöl
1,5 tsk bikarbonat

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Riv sedan morötterna grovt och hacka upp nötterna. När du ska blanda ihop ingredienserna börjar du med de blöta och sedan i med de torra, rör till du har en bra kladdig konsistens.
Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i degsmeten.
Det blir super gott att strö över lite nötter och havre!

Enjoy!

LoveYourSelf

lördag 8 december 2012

inne mot ute

Gymmet fick ge plats åt spåret idag! Det är fantastiskt väder och jag måste slå två flugor i en smäll = motion och balsam för själen!
Att vistas ute i naturen en dag som denna är verkligen lugnande, friskt och härligt!
En perfekt stund att få rå om sig själv eller varför inte dela stunden men en du tycker om.

Jag tar denna stund för mig själv och ska njuta av den vackra naturen, sköna luften å det underbara vädret!

Ta en stund att reflektera och uppskatta det du har. Och njut!


LoveYourSelf

God morgon

Jag gick upp och tänkte mysa å kolla på julkalendern, men jag vaknade en kvart försent. Jag får kolla på datan då jag inte kommer kunna kolla ikväll, vi ska iväg till min bror å äta middag och fira att han fyller år imorn.
Det är lite mysigt att följa julkalendern å iår är det Mysteriet på Greveholm, en favorit som jag kollade på när den första gången gick när jag var yngre.

Nu har jag tänt upp ljusen i vardagsrummet och ska kolla på Nyhetsmorgon och dricka lite te i väntan på att älskling vaknar och vi ska äta en mysfrukost.

Är inte det här morgonlyx så vet jag inte vad som är !

Ta vara på eran morgon, njut och se fram emot att ha hela dagen framför er!!


LoveYourSelf



fredag 7 december 2012

Julfix

Vilken bra fredag! I förmiddags var vi ute och lekte i snön på jobbet i det underbara vädret. Eftersom jag slutade tidigt har jag sedan länge hunnit med ett träningspass med min PT. vart ett riktigt skönt pass och jag lyckades öka lite mer i vikterna. Tjohej!! :)

Nu är jag och älskling ute och svänger (julhandlar). Det är så mysigt och jag börjar få riktig julkänsla.

Det bästa med den här julen är att hela familjen åker upp till Norrland och min älskade farmor för att fira å umgås!
Hon bor så fantastiskt vacker på landet i en jätte fin gammal kåk där man eldar i kakelugnarna under de kalla dagarna.

Det är bara där jag känner riktig riktig julkänsla å jag är så glad att vi ska dit å
Mysa!! <3
Snart är vi där å frossar i god hemmagjord julmat och trevligt sällskap! Mys mys mys :)


LoveYourSelf

onsdag 5 december 2012

Snö. Snö. Snö. Vila

Idag är det snökaos delux!! Jobbet fick stänga ner och vi väntar på beslut om hur det blir imorn, öppet eller stängt.
Det ser ut som att vädret ska fortsätta så här men det återstår att se!

Tur är att jag har vila idag annars hade jag knappt kommit hem!
Nu hade jag sådan tur att jag kunde åka hem med min kollega och det tackar jag så mycket för!! Om inte hade jag varit ute å knatat i ovädret och inte varit hemma än på ett tag!
Jag har redan varit ute och plumsat en hel del i snön idag å därmed fått motion :)

Nu blir det soffmys för hela slanten och se vad vädret har att erbjuda.


LoveYourSelf

tisdag 4 december 2012

Laddar för träning!

Jag sitter kvar på jobbet å ska nu äta min matlåda. Tog med mig middag idag också då jag inte hinner hem innan träningen.
Så nu blir det att ladda upp med köttfärs, potatis, gröna bönor och en blandsallad. Gott!

Jag glömde tyvärr min tidning men jag får sitta här och njuta å ladda utan den, kanske läsa lite bloggar för lite extra pepp.


LoveYourSelf

måndag 3 december 2012

Träningsvärk

Fick till ett roligt pass med lite nya övningar igår. Jag körde mage å triceps och idag börjar jag få en ordentlig träningsvärk! Kommer nog ha svårt att röra mig imorn vilket jag gillar.
Magen känns riktigt mycket vilket är extra skönt då det var länge sen jag fick till ett bra magpass!

Idag var det ryggen som fick sitt. Jag hade bra flyt och passet kändes bra. Det är så otroligt kul att träna när man känner sig starkare och gör framsteg. Så peppande som gör att man vill ännu mer, det är en skön känsla.
Imorgonska ska jag köra baksida ben med min PT. Det är ett pass jag brukar köra själv men han är nyfiken och vill se hur det gått för mig, spännande.


                                                         



Nu ska jag försöka ta tag i att förbereda matlådor till imorn, Är ordentligt trött idag efter all frisk luft jag fått idag. Har varit ute hela förmiddagen och åkt stjärtlapp på jobbet.
Vilken lyx att känna trötthet efter utevistelse!



LoveYourSelf

söndag 2 december 2012

Promenix



Första advent

Vi sitter och har lång mysfrukost med gravad lax, kokt ägg, lingon te och första ljuset är tänt.

Det är jätte vackert väder ute med snö, sol och ca -7 grader så det är perfekt promenadväder. Vi ska ut en runda innan jag ska iväg å träna och Kalle ska lägga golv.

Vi ska ut och njuta av det vackra vinterlandskapet och får då motion och frisk luft på köpet.

Ut och njut ni med!


LoveYourSelf