måndag 22 juli 2013

Gotland


Tidigt tidigt imorse anlände vi till Gotland, Visby. Och vilken dag vi har haft! Det är så vackert och jag storm trivs!!

Vi har gått mest hela dagen och imorn blir det nog att hyra cykel = mys!

Här kommer en liten bildbomb från dagen: 


   















Mamma och pappa nästa år är det vi som åker hit!!!! Ni kommer älska denna vackra stad!!


Nu ska vi strax knata ner till centrum och käka en förhoppningsvis god middag.

LoveYourSelf











lördag 20 juli 2013

Utmaning

En liten sommarutmaning som går fort att göra och är perfekt till semestern. Ta några minuter åtminstone 3 gånger i veckan. Du kommer känna att det känns skönt att komma upp och röra på dig.

                

Det kommer komma fler små utmaningar du kan ta till under semesterns sköna lata dagar.

Kör hårt

LoveYourSelf

MorgonTräning

Perfekt start på en perfekt lördagsmorgon.
Jag startade som vanligt med mina aminosyror sen var tanken att jag skulle ta en snabb promenad i skogen. Promenaden ändrade ganska snabbt "karaktär" till en springtur.

En springtur som var otroligt rolig! Det är så kul att springa i skogen då man för hoppa och skutta, det är verkligen bra för flödet, motoriken och alla musklerna eftersom man samtidigt som man springer måste parera när man springer på rötter och sten. Om man vill minska risken för benskörhet är detta perfekt träning.

Svettig och fylld med endorfiner kom jag tillbaka till uppdukat frukostbord och melodikrysset skulle precis börja. 



Frukost idag blev minikeso med hallon, några bananskivor, solrosfrön och physalisfrön, en lowcarb macka, en halv tunnröknäcke och kaffe. Gott som tusan.

Nu ska jag läsa lite i min bok och dricka upp kaffet innan vi ska gå ner på loppis.

Jag har tänkt att lägga upp en ny utmaning senare idag så håll utkik.

LoveYourSelf

fredag 19 juli 2013

Underbart med semester

Åh jag lever livet. Det är verkligen underbart med semester och vilket väder vi har!

Vi har promenerat, solat, badat, simmat, sprungit, äventyrat, spelat brännboll (på 3mannalag=sjukt jobbigt men kul!), strandtennis, balanserat på lina, övat på att stå på händer, ätit gott och läst böcker, umgås med familj och vänner. 
Bara tagit det väldigt väldigt lugnt.

Vad mer kan man önska på en semester egentligen?

                         

Aktiv men ändå så lugn!

Det har blivit några rundor i skogen vilket är fantastiskt för både själen och kroppen. Spring, gå man hoppar och skuttar, duckar och böjer, det är rolig och effektiv träning som är underbart lättillgänglig.

Ut i skogen med er..skutta, hoppa och upptäck hur kul det är.

Hoppas du njuter lila mycket av semestern som jag gör.

LoveYourSelf

måndag 15 juli 2013

Cirkelträning i gräset

Fan vad skönt det är med semester! Jag började dagen som vanligt men mina aminosyror (bibehålla muskelmassa) sedan blev det 20 min springtur i det vackra vädret. Det blev även lite balansgång när jag kom tillbaka.

Frukost åt vi ute i frukostgruppen och vi satt länge och mös. Jag har läst tidning och bara slappat. Sedan var det dax för sill lunch med ägg och lyssna på sommarpratar är ett måste, men tyvärr inte så bra idag. 

Sedan vart det aktivitet på tomten med gräsklippning, annat trädgårdsfix och tränade.

Jag började med 20 min yoga som kändes så skönt för min rygg! Sedan blev det två olika former av cirkelträning.

                

Kör ett varv utan vila, efter ett helt varv vilar du 1-2 min sedan upprepar du. Beroende hur vältränad du är så får du anpassa hur många reps du gör. Tex 4-12. Anpassa efter dina förutsättningar.

Första cirkeln x 3:

Planka med armhävningar
Plankan med knälyft
Pulserande knäböj 
Alternerande utfall med upphopp
Burpees

Andra cirkeln:

Pulserande crunches
Sit-ups
Leg raises

Sedan avslutade jag med några armhävningar.

Snabbt, svettigt och effektivt! Så skönt <3

Nu är det dax för mellis= smultron, vattenmelon, körsbär, physalis, keso och en liten drink på det.


Mmm...Semester

LoveYourSelf

söndag 14 juli 2013

Kvälls promenad

Nu har jag och Kalle varit ute på en jätte mysig kvällspromenad. Det blir mörkt fort nu, när vi kom tillbaka till stugan var det "mörkt" och lamporna på tomten lös så fint.

                 

Det är så otroligt mysig och super skönt ute nu men nu ska det bli skönt att få krypa ner i sängen och läsa lite innan man somnar. 

Det är ju en dag imorgon också som ska fyllas med aktiviteter som en springtur, sol, bad, promenad, gå på lina, spela strandtennis, läsa, äta, vila och bara ta det lugnt och njuta!


LoveYourSelf

Gå på lina

Gå på lina det är kul och bra träning för hela kroppen. Man stabiliserar hela kroppen samt övar balans. Plus att det är riktigt kul!

                     

Ut och balansera nu :)

LoveYourSelf

Yoga och springa

God morgon!

Vilken sovmorgon jag tog mig idag, skönt. Jag sitter nu i soffan med öppen dörr i stugan och kikar ut i naturen, lyssnar på fåglarna och dricker mina aminosyror. Det är så lugnt och skönt ute nu.

Alldeles strax ska ge mig på ett kort yogapass innan jag ger mig ut på min springtur.
   
                       

Jag har försökt mig på yoga två gånger på olika träningsanläggningar men jag har lämnat båda passen. Det har inte varit något för mig!
Men jag vill ge det en riktig chans, ge det några gånger och se om det kan bli något för mig.
Jag tycker det verkar så skönt och harmonisk och man mjukar upp kroppen till skön och avkopplande musik. Min kropp skriker efter det så nu ger jag yogan en ärlig chans!

Under semestern kommer jag ge mig på kortare pass ute på gräsmattan, i stugan, på bryggan för att på ett försiktigt sätt vänja mig och min kropp. Till hösten tänker jag prova ett par yogapass på min träningsanläggning och jag hoppas verkligen att det blir något för mig!

Jag känner att min kropp behöver en ökad varierad träning igen, har ju varit så fokuserad på gym och styrketräning nu. Jag kommer självklart fortsätta med min styrketräning och jobba mot mina mål, för att jag tycker det är kul och för att jag mår grymt bra av det! Jag tänker att jag ska lägga till och komplettera med yoga, simning och så ska jag testa något annat som kan vara kul, dans eller något som ger puls styrka och smidighet. Å nu ser jag fram emot mina nya träningsplaner och mål! Kul, peppande och inspirerande = ny tändning!

    

Nä nu ska jag koncentrera mig på denna morgons mål, att genomföra ett kort yogapass och sedan kasta mig ut och springa innan det blir dax för mysfrukost.

Har du några mål, något att se fram emot?
Jobbar du dig mot dina drömmar?

LoveYourSelf

fredag 12 juli 2013

FredagsSemesterMorgon GYM

Yes då var dagens gympass avklarat. 
Jag körde rygg, biceps och jag kan säga att jag knappt orkade cykla hem med mina skakiga armar. Ja har grym träningsvärk i triceps och nu är biceps helt skakiga! Haha bara att hålla i styret var en utmaning men nu är jag hemma, sitter på balkongen med min proteinshake med smak av vanilj och har tryckt i mig några riskakor.

Jag ska hoppa in i duschen innan jag ska äta min frukost sedan är det jag som ska packa ihop för en dag på stranden. Det ska bli så mysigt!

Passet idag såg ungefär ut så här:

1x axelrotation (uppvärmning)
3x breda latsdrag bakom huvudet
3x smalt latsdrag
3x maskinrodd
3x cc rodd
3x hög rodd
3x pulldown rep
3x omvända flyes
Super set biceps
3x bicepscurl cc
3x bicepscurl stång

Nä nu ska jag sätta fart så jag kommer iväg till stranden någon gång!

   
      
                LoveYourSelf

torsdag 11 juli 2013

Men tusan gymmet stänger ju......

Efter middagen som idag blev sjukt goda wraps med grillad karré, bland sallad och humus drog vi på hos träningskläderna, packade med skor och aminosyror och åkte iväg. Först skulle vi bara packa om och lasta av lite av Kalles ljud och ljus grejer. Där...hemma hos Kalles föräldrar fastnade vi med en varsin kopp kaffe (skulle vara en snabb sådan) klockan gick. Nä nu måste vi åka om vi ska hinna! Vi skulle även hinna förbi mitt jobb och hämta lite grejer.

Påväg till jobbet slår tanken mig att jag kanske borde kolla när gymmet stänger trots att jag känner mig säker på att det stänger kl:22.00 ( det var öppet till 22 mån och onsdagar )men oj så fel jag hade! fan gymmet stänger ju kl:21.00 idag, alltså om 35 min. Jag som nästan bara tränar tidigt på dagarna har tyvärr inte koll på hur de har öppet :)

Jaha det var det passet....jag gör ett nytt försök att koma dit imorgon bitti innan jag ska till stranden, det blir nog att cykla så jag får med mig allt jag behöver.

Jag har ju iallafall varit ute och sprungit idag så det känns skönt! 


Hoppas du kom iväg på dit planerade träningspass idag och att ni allesammans har fullkomligt njutit av denna underbara torsdag!







                             LoveYourSelf

Spring för livet

Nu blir det en springtur i blåsten innan det är dax för lunch.

Sen kan jag gotta mig i solen med lite extra gott samvete

                      

Du kanske också ska ta dig en springtur eller promenad nu, kanske till och med innan frukosten så den smakar extra gott?

Kör nu så har du resten av dagen till att koppla av och göra vad du vill.

Nu kör vi!!

LoveYourSelf


Uppe med tuppen

Trött som ett troll sitter jag på bussen påväg till D som ska fixa mina naglar. Det är tidigt men det är skönt att ha det gjort, då har jag hela dagen framför mig och ärligt talat tycker jag om att gå upp tidigt. 
Jag är en riktig morgon människa, men 6 på morgonen är till och med tidigt för mig på semestern.

Frukosten åt jag framför Nyhetsmorgon och den bestod idag av ett perfekt ägg, kvarg blandat med lätt naturell hälsofil som jag toppade med tinade bär, en liten skiva lowcarb bröd med min egen gjorda humus och en liten skiva kokt skinka, och ett glas vatten.
Mycket gott och mättande.

Det är strålande väder idag så jag kommer självfallet att spendera dagen i solen och träningen får nog vänta till ikväll. Har ännu inte bestämt vad för träning det ska bli, lutar åt ett benpass på gymmet....

Å herre min ge... Vad bussen kör fort!!!


Ha nu en underbar morgon och dag

Ta tillvara på nuet

LoveYourSelf

onsdag 10 juli 2013

Handla vs bio

Hoppsan det blev vist bio istället för att åka och handla mat (gör det imorn istället), mycket roligare.

Perfekt att göra en sån här regnig semesterdag. 

Vi stod mellan två filmer men det blev ändå DUMMA MIG 2.
The lone ranger som vi gärna vill se blir en annan regnig semesterdag. Den måste bara ses!

      

Till middag blev det en jätte god tacosallad innan vi svängde runt lite inne på xxl där jag köpte nytt proteinpulver i vaniljsmak, perfekt att ha med på semester så man kan göra glass och smoothies.

      
               Tacosallad (kanske lite mycket                ost för min smak)
   

Nu börjar reklamen

LoveYourSelf

All denna energi

Regnet bara öser och öser ner utanför fönstret och här inne sitter jag.

Jag har massa energi i kroppen efter träningspasset imorse och känner mig utvilad efter nattens sömn.
Vilket gjort att jag känt mig lite smått rastlös, dock inte tillräckligt för att ge mig ut i regnet.

Jag har läst i min tidning, läst bloggar, kollat om det fanns något roligt pass på gymmet att testa på, dammsugit lägenheten igen (gjordes igår kväll), torkat vägg och hyllor i köket, gjort lite rörelseövningar, gosat med mina små pälsbollar, gjort egen humus och ätit både lunch och mellis.

Lunchen blev rester från gårdagens sallad som köptes på Mix n Go som var barnsligt god! Jag tillsatte lite tinade räkor idag för att få upp med bra protein (åt upp det mesta av laxen igår).

          Lyxig och god lunch

Krispig sallad som slungats i en hälsosam het korianderdressing, råkost, gurka, glasnudlar, sesamlax, böngroddar, jordnötskross och som jag idag toppade med räkor.

När Kalle kommer hem ska vi åka iväg och handla lite nödvändigheter, det ekar ganska tomt i kyl och frys. Dock ska vi inte handla hem för mycket för vi vet inte hur länge vi kommer va hemma (semestertider).
Gissa om jag är glad över att få åka iväg till affären! Jaa..jag ska få komma ut och röra på mig och göra något :)

Sen blir det hemma och laga middag med älskling. Jag hoppas att det slutar regna snart, dugga är helt ok. Då ska jag nog ge mig ut i spåret och få mig lite motion, frisk luft och få komma ut i naturen.

LoveYourSelf

Vilken känsla

Åh det känns så skönt att ha varit på gymmet och få lyfta lite vikter! Jag började med att cykla i 20 min sedan körde vi bröst och triceps. Å jäklar vad musklerna skakade i sista seten! GRYMT!

Nu sitter jag i köket med levande ljus och skön musik i högtalarn. Jag ska äta mysfrukost och läsa min fitnesstidning. Däremot så känner jag mig då mätt så det blir bara mina två ägg och en stor kopp te. Jag orkar verkligen inte äta gröten (proppis) men nått måste jag ju äta, frukost är viktigt!
Har iallafall ätit mitt efter träningsmål (riskakor och proteinshake) så har fått i mig de viktiga kolhydraterna man ska få i sig efter träningen.

Nä nu ska jag börja mitt frukostmys och njuta av att vara ledig.

LoveYourSelf

Gymmet

Klockan ringde 05:40 på min semester. Herre gud vad håller jag på med tänkte jag när larmet började ringa. Men jag står nu och väntar på bussen som ska ta mig till gymmet.
Det är dax för ett PTpass vilket känns rätt skönt nu när jag väl kommit upp.

Det var lite mer än en vecka sedan jag satte min fot på gymmet och rörde ett par vikter så det ska bli riktigt skönt.
Jag har längtat!

Extra skönt att träna ska det bli nu efter den här helgen!

God morgon onsdag nu kör vi!


LoveYourSelf

måndag 8 juli 2013

Bildbomb på dagen so far

Life is good











Äggfrukost

Ägg är bland det bästa jag vet (just nu iallafall) och nu ska det bli fantastiskt gott med äggfrukost så jag står mig bra fram till lunch.
Jag vet att det kommer dröja till lunch så jag fyller på med Go och mättande frukost i form av: 2 ägg, soygurt med lite frön, knäckemacka, kaffe och att inte förglömma mina aminosyror.

Nä nu ska jag hugga in på mina ägg.

LoveYourSelf

söndag 7 juli 2013

Semester och en längtan till träningen

Full fart hela helgen har det varit för mig, därför har det ekat tomt här på bloggen ett par dagar.

Vi har varit i Västerås på PowerBigMeet hela dagarna och igår hade vi fantastiskt väder, magiskt.

Kosten blir inte den bästa när är där så idag var det extremt gott med sallad. Det blev en kebabsallad till lunch på stranden och så till middag hade min mamma gjort en jätte god pastasallad med kasseler. Känns gott i magen efter en helg där kosten bestått av hamburgare och pizza. Men det hör liksom den här helgen till.

Imorn börjat min SEMESTER och det startar bra med nytt lyxigt "äventyr". Känns helt rätt.

Jag kommer inte hinna/kunna dra till gymmet imorn heller och ni ska bara veta vad jag längtar dit! Bara att få träna och röra på sig, en löprunda skulle inte kännas helt fel det heller. Men har trots dålig kost gott ett flertal timmar under helgen iallafall så helt på latsidan har jag inte legat.

Fast det känns faktiskt rätt bra ändå att jag inte ska gymma imorn gör jag hostar och har mig ganska mycket fortfarande. Så jag hoppas på att bli ännu lite bättre snabbt så jag kan få börja köra tyngre igen :)


Nä nu ska jag mysa med min mamma, titta på gräsmattan som vattnas och fortsätta sippa på mitt rödvin.

LoveYourSelf



torsdag 4 juli 2013

Lowcarb räkmacka

Igår kväll orkade inte någon av oss riktigt laga mat. Jag hade tagit fram och tinat räkor så nått med det måste vi göra tänkte vi. RÄKMACKOR kan vi ju göra hojta jag, sagt och gjort.

Vi tog fram och rostade lowcarb bröd, skar upp gurka, tomat, avokado, sallad, citron och tog fram humusen vi hade kvar i kylen och så fick det bli persilja att strö över för dillen var slut.

Sedan var det bara att bre på ett tunt lager humus på brödet på med grönsakerna och sedan en liten klick humus för att räkorna inte skulle glida av lika lätt, strö över persilja och en citron klyfta så är det klart!

Så jäkla enkelt, GOTT och snällt för magen!

Jag har de senaste dagarna när jag varit sjuk bytt ut mjölkprodukterna mot sojaprodukter och ätit nästan vegetariskt, har ätit räkor, ägg och lite ost.
Detta för att rensa ur min mage från alla tunga köttrester som ligger i magen upp till 7 dagar. Jag har försökt äta mat som ska göra mig mer frisk och jag har känt mig mycket lättare och lugnare i magen.
Idag är jag dock sjuuukt trött.,

Perfekt att jag har rensat ur kroppen och ätit lätt mat nu när jag legat sjukt och knappt orkat röra mig en centimeter och nu i helgen är det Power Meet i Västerås som gäller och där är kosthållningen allt annat än bra..MEN precis som jag vill att det ska vara när man är där.

LoveYourSelf

onsdag 3 juli 2013

Nästan vegetarisk lunch

Jag slängde ihop en lunch som blev överraskande god.

Jag stekte upp SOJABACON, BROCCOLI och RÄKOR i lite cocosolja samtidigt som jag kokade upp vatten kryddat med vegeta.
SHIRITAKINUDLARNA stod under tiden på sköljning under kallt vatten. Jag kryddade baconblandningen med lite citronpeppar, vitlök, grillkrydda jag tror det var det. Sen skvätte jag i en liten skvätt SOJADRYCK, häll av de kokta nudlarna och i med dem i baconblandningen. Rör om och så var det klart.

Jag serverade detta med lite salladsrester och en liten klick humus.

Det vart då otroligt gott att jag måste komma ihåg att göra det här flera gånger.
En schysst, nyttig, lätt och lättlagad mat.
Perfekt när man vill hålla nere lite men ändå bli riktigt mätt. Jag fyllde på med räkorna för att få upp proteinmängden i måltiden.

(Vill man ha helt vegetariskt väljer man bara bort räkorna)


LoveYourSelf


tisdag 2 juli 2013

Proteinfluff

Proteinfluff är super enkelt att göra, gott, nyttigt och perfekt när man har ont i halsen eller bara är allmänt sugen. Man kan smaksätta det dom man vill och ha det som tillbehör till olika saker som tex pannkakor.
Ett perfekt kvällsmål om man blir sötsugen men tänker på intaget.

Jag vispade upp 1 dl äggvita (vita av 3 ägg) till ett hårt skum sen vispa jag ner ca 1 skopa proteinpulver (star nutrition gourmet-pro med smaken double chocolate).


LoveYourSelf