söndag 30 september 2012

Träna ute


Dagens träning blev power walk, en sprint, en intervall uppför en brant skogsbacke och dessa övningar som visas på bilderna här nedan.

Det är bra och lätta övningar man kan göra vart som helst, ute i skogen,vardagsrummet eller varför inte hotellrummet:)
Det är bra att tänka på att hålla bålen stark så man inte skadar sig.
Gör så många reps du orkar (du ska knappt orka den sista) i 2-3 omgångar. annars är tabata intervaller ett bra och roligt alternativ.
Det finns tabata appar att ladda ner till mobilen.

Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter, intervallerna kan användas till både konditions träning och styrketräning som exempelvis de jag visar på bilderna här nedan.
Efter ett sett kan man vila 1-2 min och sen köra igen.
Läs mer om tabata här.


Kul idag var att jag fick med mig karln min!



 

Ps. Armhävningarna med fötterna på bänken är en tuffare variant än de vanliga.
























Nu är det dax för matlagning

LoveYourSelf

Body Worlds

Det va häftigt och samtidigt lite creapy med alla kroppar och organ! Tyvärr fick man inte ta bilder där inne så jag kan rekommendera att ni går in här och kollar deras hemsida!





Jag och sambon spexade lite utanför utställningen



Kroppen är verkligen en häftig apparat!
Ta hand om den väl!

LoveYourSelf

Söndags frukost

Dagens frukost består av:
Mini keso, skivat äpple med kanel och rå kakao, en skiva husman med både rökt kalkon och rökt salami (protein slår aldrig fel), en satsumas och en kopp tössete som jag fått av min underbara svägerska Evve.

Jag använder ofta rå kakaopulver till frukost, det är inte bara otroligt gott å lyxigt det är även nyttigt för våra kroppar. Jag ska skriva om dess positiva fördelar i ett senare inlägg.

Apropå kroppar så ska vi idag åka till Tom tits och kolla på en utställning som heter Body world. Det är en utställning om kroppens anatomi och de har riktiga kroppar och organ som "plastats in". Det verkar riktigt häftigt! (jag slänger upp lite bilder sen)

Mitt benpass har blivit inställt på grund av att min stackars PT blivit dålig. Men lika glad för det e jag för nu får jag använda min kreativitet för att planera min egen träning, det lutar åt utomhusträning!

Ps. Kolla Nyhetsmorgon på kanal 4, de pratar om kost å hälsa.

LoveYourSelf

lördag 29 september 2012

Sleep tight

Då var denna lördag slut, vi har haft middagsbesök där vi planerade inför vår Hollands resa i november. Kvällen till ära bjöd vi på kyckling, ungsrostade rotfrukter och en jätte god skysås.
Receptet kan ni hitta på www.vararmaten.blogspot.se vilken är min karls matblogg. Han blev också inspirerad nu när han fått mig att börja blogga.

Dagens träningspass bjöd på rygg, biceps och axel träning. Bl.a. Breda och smala latsdrag, sittande rodd, bicepscurls i cable-cross, sittande rodd också i c-c och axelrotation för att nämna några av de sköna övningar vi körde.
Imorgon bitti står benträning på schemat så nu är det dax att krypa till kojs så jag är pigg å glad imorn.

Med de kloka ord här nedan säger jag godnatt!

LoveYourSelf

Skön start och frukost :)

Promenaden var så skön idag, det var lagom varmt, fina höstfärger, flyttfåglar som snacka uppe i skyn, solen som sken och den där alldeles underbara doften av höst! Va jag är glad för att få uppleva det här!

Sitter nu med min karl och äter x-frukost.
Min frukost bestod idag av:

Fiberhavregryngröt som jag kokade upp med kanel till det hade jag lätt kvarg med bärmix, kanel och rå kakaopulver och en kopp svart.

Mycket god och stadig frukost så jag orkar med dagens gympass med min alltid lika peppande PT.

Hoppas ni har en lika bra morgon som jag!

LoveYourSelf

En god morgon

Att börja mina tidiga helgmorgnar med Nyhetsmorgon är ett mysigt måste för mig! Jag lyckas alltid vakna innan det börjar så jag sitter i våran soffa å bara väntar på att Nyhetsmorgon ska börja som den värsta morgonmänniska jag är, medan mannen min ligger och sussar så sött i rummet intill!

Jag sitter och laddar för en stärkande morgonpromenad, hoppas att regnet håller sig borta å att solen får vara kvar på himmelen!

God morgon

fredag 28 september 2012

Nybörjare

Gud så spännade det här ska bli! Det här med att blogga är helt nytt för mig, Jag har läst en del bloggar men aldrig gjort det själv.
Har till och från pratat om att det skulle vara så kul att få dela med mig och hoppas att på så sätt inspirera andra till en hälsosam livsstil.
Det var faktist min älskade sambo som uppmuntrade mig till att starta en blogg.
-Gör det bara gör det!
 




Så nu sitter jag här med datorn i knät och har skrivit mina första rader.


Varmt välkommna hit!

LoveYourSelf